Når Gosolo er på tur, vil vi helst bo sentralt der ting skjer. Så da vi skulle se etter et hotell i Rotterdam, fant vi fort frem til Hotel citizenM. Hotellet ligger midt i sentrum, nær spisesteder, shopping, offentlig transport og populære attraksjoner. Og vi følte oss hjemme fra første stund!

Bilde av sengen på CitizenMDa vi låste oss inn på rommet i 4. etasje, ble vi møtte en stor TV-skjerm på veggen med en personlig hilsen til «citizen Hilde». På senga satt en citizenM-tøydukke, som du kan kjøpe med deg hjem som en gave eller suvenir. Riktig så hjemmekoselig.

Stemningslys og god boltreplass i senga

Alle hotellrommene er like: små og kompakte, lyse og hyggelige. Fra et nettbrett styrer du det meste på rommet: belysning (fra romantisk atmosfære til fargeblinkende discolys i dusjen), blendingsgardiner ute og inne, temperatur og TV/radio.

Senga er behagelig og diger – og plassert helt inntil det like store vinduet. Er du heldig, får du et rom med utsikt mot den gamle havnen. Er du litt mindre heldig, som oss, vender rommet ut mot bakgården.

Skal man bo på hotell i Rotterdam, kan man like gjerne velge citizenM som har en stor og deilig seng.

Mat og drikke 24/7

Bilde av innsjekkingen på CitizenMInn- og utsjekking gjør du selv på citizenM, men de ansatte står klare til å veilede gjester som trenger det. Og skulle du ha spørsmål om noe som helst i løpet av oppholdet, er de alltid raskt på pletten – blide og imøtekommende.

Baren er døgnåpen, og her får du kjøpt en god frokost samt annen mat, snacks og drikke.

Hotellet har flere hyggelige lounge-områder som er innredet med stilige og komfortable designmøbler fra Vitra. Tanken er at gjestene skal føle seg like hjemme her som i sin egen stue. På en kjølig vinterdag kan det være godt å synke ned i en lenestol foran peisen med en kaffe eller en drink i hånda.

Baren på hotellet

Drink og rød stol på CitizenM

Lån en sykkel

citizenM Rotterdam ligger sentralt plassert rett ved den gamle havna, den imponerende mathallen Markthal og T-banestasjonen Blaak, hvor du kan ta toget direkte til Schiphol lufthavn. Sykler med automatisk gir står til gjestenes disposisjon uten ekstra kostnad.

Vi lånte sykler på hotellet hver dag, og det var en fryd å tråkke rundt på de fine sykkelveiene i byen. Egne trafikklys for syklister – tenk det!

Finn ut hva som skjedde da vi dro på mat- og sykkeltur i Rotterdam

Ethvert hotell i Rotterdam har en sykkel på veggen. Eller? Den røde sykkelen gjør seg iallfall fint på veggen til citizenM.

Verdt å vite om rommene

  • Siden rommene er litt små, er det heller ikke så mye oppbevaringsplass. Men det er fullt mulig å plassere en mellomstor koffert i skuffen under senga, i tillegg er det plass til en koffert på gulvet. Det er også noen kleshengere i skapet ved døra.
  • Badet er ikke som «vanlige bad». Du finner dusj og do i en «glassboks», mens vasken befinner seg utenfor i selve rommet. Det er mulig å trekke for et forheng når du står ved vasken, om du ønsker litt privatliv.

 

Av Liv Bente Tiedemann

Skilt i heisen på hotellet