I Kerala, helt sør i India og parallelt med kysten av Arabiahavet, finner vi det naturskjønne backwaters-området med vakre innsjøer, kanaler og laguner.

Byen Alappuzha, kjent som Østens Venezia, er spesielt kjent for husbåtene som gir deg mulighet til å oppleve naturen på sitt beste. Husbåtene er bygget om fra å være tradisjonelle fraktebåter for ris til å frakte turister.

Etter en hel dag i bil med støy og kø fra Wayanad-distriktet ned til Alappuzha var det helt nydelig for mitt reisefølge og meg å sjekke inn på husbåt. Vi ble ønsket velkommen av en blid kaptein og kokk/butler som stod klar med forfriskende lemonade.

Husbåten vår var utstyrt med to soverom, eget bad og air condition. Dessuten hadde den salong og kjøkken samt et dekk med behagelige dekkstoler hvor vi kunne sitte og nyte utsikten. Vi fikk servert smakfull småsnacks  og søt indisk te.

Middagen ble servert av vår sjarmerende kokk. Han disket opp med karri med fisk, grønnsaker og ris. Det er ikke alkohol om bord, så det må man sørge for å bestille på forhånd. Det er også mulig å bestille det underveis.

Da vi satte og koste oss med maten, begynte det å blåse opp. Det kom et nydelig lys og vi skjønte hvorfor Kerala blir kalt «Guds eget land». Kapteinen ga oss beskjed om at det ville begynne å regne snart, så da måtte vi legge over presenningen.

Vi ble sittende og nyte synet av den frodige tropiske naturen helt til himmelen åpnet seg og regnet høljet ned.

Etter en stund ankret vi opp for natten og utover kvelden satt vi og nøt stillheten og nippet til en chai latte. Det var både TV og musikkanlegg om bord på båten, men det var beroligende bare å lytte til duren fra lokale båtreisende.

Neste dag våknet vi til stille idyll langs elva. Frokosten ble servert på ekte Kerala-vis med idli, dhal og roti, men også med brød, smør, syltetøy og egg.

Det var så fredelig å gli langs vannveiene og sitte og se lokalbefolkningen gjøre sine daglige gjøremål. Overalt kunne vi se små hverdagslige historier utspille seg mens vi sakte gled forbi. Elva brukes både til vasking, fisking, jordbruk og til transport.

Husbåt-cruise er helt fantastisk og en opplevelse for livet! Vi anbefaler alle å ta en stille og fredelig seilas i det guddommelige backwaters-området.

Husbåtferien vår var altfor kort – vi skulle gjerne vært på vannet i tre dager. Men for oss gikk ferden videre til spahotellet Lemon Tree Vembanad Lake Resort i Alleppey, Kerala.

LES OGSÅ: Varkala Beach – en flott liten utflukt

 


Av Hilde Sørby