Vil du oppleve en bit av det ekte Andalucia, bør du velge bort det moderne, fancy området som strekker seg langs kysten fra Marbella til Puerto Banús. Dra heller til gamlebyen i Marbella med sine små trange gater, vakre fontener og koselige plasser.

Shopping, mat og kultur i gamlebyen i Marbella

Plaza de los Naranjos, eller Appelsintorget på norsk, er selve hjertet i gamlebyen. Nesten alle gatene fører dit. Her kan du slå deg ned ved et av de mange spisestedene, gå på shopping, besøke kirken Iglesia Mayor de la Encarnacion eller bare rusle rundt og kjenne på den gode, avslappende atmosfæren.

Utsikt fra hotellet mot gamlebyenFor vår del var gamlebyen i Marbella første stopp på en spansk mini-roadtrip sommeren 2017. Vi bodde på det hyggelige hotellet San Cristóbal (enkelt, rent og rimelig) som lå midt i smørøyet. Den ene utgangen førte oss rett til Appelsintorget, mens den andre førte ut til hovedveien og ned mot strandpromenaden. Perfekt for oss som liker å bo sentralt.

Leiebilen parkerte vi på en av hotellets plasser i et parkeringshus en kort spasertur unna.

Vi hadde bare to døgn til rådighet, men rakk å prøve flere spisesteder i gamlebyen. Vi skulle gjerne anbefalt Casanis Bistro Restaurant, der vi koste oss med lekre franske retter, men restauranten har dessverre stengt dørene.

Da kan vi i stedet anbefale Restaurante Aderezzo, som ligger i en sidegate til Appelsintorget. Restauranten legger vekt på gode middelhavssmaker og har en uformell og hyggelig atmosfære. Bildet under til venstre er en forrett med kamskjell som smakte fantastisk godt!

The Golden Mile

Soling og bading sto ikke i fokus for oss disse to dagene vi tilbrakte i gamlebyen i Marbella, men stranda er aldri langt unna når du befinner deg på Solkysten. Fra de sjarmerende trange gatene i gamlebyen og ned til stranda er det bare fem minutter å gå. Stranda strekker seg langt, og strandpromenaden som går helt til småbåthavna i Puerto Banús kalles The Golden Mile.

Skulle du bli lei av strandlivet, fins det utallige restauranter, kafeer og barer langs denne promenaden hvor du kan ta deg noe å spise og drikke.

Det vil ta deg en times tid å gå hele strekningen til Puerto Banús, men bare 10 minutter med bil. Det er også enkelt å komme seg dit med buss.

Av Liv Bente Tiedemann